Ventina Vocale

Projektkoor o.l.v. Saskia Regtering

Dirigent: Saskia Regtering

Saskia Regtering studeerde in 1998 af aan het conservatorium van Arnhem (schoolmuziek). Tijdens haar opleiding volgde zij vier jaar koordirectie bij Rob Vermeulen. In 1999 begon zij een studie zang bij Carolyn Watkinson; in 2005 voltooide ze deze studie bij Harry van Berne.

Naast Ventina Vocale dirigeert zij Collegium Vocale Zutphen en kamerkoor Poco Piu in Nijmegen. Met deze koren voert zij het bekende en onbekendere kamerkoorrepertoire uit maar ook de grotere werken als het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah van Händel, ein Deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Duruflé.

Naast haar werkzaamheden als dirigent treedt Saskia op als zangeres. Zij wordt regelmatig gevraagd als solist bij koren. Zo zong zij de afgelopen periode solo in de Vespers van Rachmaninov, Elias van Mendelssohn, het Requiem van Reger, In the Beginning van Copland, maar ook in modernere werken zoals Passio Jesu van Sauseng, Vigilia van Rautavaara en in producties van orkest de Ereprijs. Verder zingt zij in Bachkoor Holland en Musica Vocale. Ze vormt een vast duo met pianiste Marije Heemskerk waarmee zij regelmatig recitals geeft bij uiteenlopende gelegenheden en heeft zij een eigen lespraktijk.

De vaste kern van Ventina Vocale is behoorlijk hecht, niet in de laatste plaats door Saskia's kwaliteiten als dirigent. Zij heeft een enthousiasmerende, nauwgezette stijl van dirigeren. Ook weet zij telkens nieuw, interessant repertoire samen te stellen.Saskia Regtering